Textiel inzamelen

Textiel is geen restafval maar een grondstof. Uw spijkerbroek en oud T-shirt krijgen een tweede leven als u dit gescheiden aanbiedt. Op dit moment zamelt de gemeente per jaar maar 180 ton textiel in en dat terwijl er nog 225 ton textiel in het restafval zit. Daarmee wordt nog te veel waardevol textiel verbrand. Benelux Recycling en verenigingen uit  Echt-Susteren werken samen om meer textiel uit het restafval te halen.
Met iedere kilo textiel die u aanbiedt steunt u bovendien het lokale verenigingsleven.

 Textielcontainers

Het nieuwe afvalinzamelsysteem is gestart met als doel om de hoeveelheid restafval te verminderen en meer grondstoffen in te zamelen. Textiel is net als het GFT, PMD, oud papier en glas een belangrijke grondstof die u gemakkelijk kunt scheiden. Doe mee met het scheiden van afval voor een duurzamer milieu en bespaar daarmee op uw afvalkosten! In verschillende kernen en buurten zijn speciale nieuwe textielcontainers geplaatst waar u het textiel kunt ingooien. Hieronder volgt een overzicht.

Waarom bovengrondse textielinzameling

Het textiel wordt bovengronds ingezameld omdat de kwaliteit veel beter is en daarom kan worden hergebruikt. En omdat de beste locaties niet altijd in de nabijheid van een ondergronds milieupark hoeft te zijn. Veel bezochte of goed bereikbare locaties zijn beter om herbruikbaar textiel in te zamelen.
Het grootste gedeelte van de opbrengst komt ten goede van uw plaatselijke vereniging

Wat mag in de textielcontainers?

Locatie textielcontainers

Echt: Palmbrugstraat, Maasbrachterweg, Nieuwe Markt, Ursulineplein, Bakkerstraat, Cypresstraat, Zuiderpoort, Magnoliastraat, Gebroekerstraat, Kapelstraat, Clarastraat, Lisweg

Hingen: Echterstraat

Pey: Dorpstraat

Slek: Rutsekovenstraat

Koningsbosch: Koningsplein

Maria Hoop: Annendaalderweg, Kerkweg

Sint Joost: Caulitenstraat

Susteren: Bosstraat, Beatrixlaan, Wigibaldplein, Reinoud van Gelderstraat, Abdijlaan, Salvatorplein, Maaseikerpad, Spoorstraat

Roosteren: Maasheuvel, Eyckholtstraat

Nieuwstadt: Markt, Millenerstraat, Aan de Linde

Dieteren: Louerstraat