Oud papier inzameling weer langzaam op gang

Na een goed overleg tussen de gemeente en betrokken partijen komt de oud papier inzameling door verenigingen in de kernen weer gefaseerd op gang. Dit betekent dat elke betrokken vereniging (die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het inzamelen) zelf heeft besloten om wel of niet te gaan inzamelen. Kijk hieronder wanneer en waar het oud papier wordt ingezameld.

 

Veiligheid staat voorop

Houd ook bij het afgeven of ophalen van oud papier rekening met de landelijk gestelde maatregelen dus houd 1,5 meter afstand van elkaar. Wees uzelf er ook van bewust dat het virus 24 uur op karton kan overleven en dus een mogelijk risico vormt. Draag om die reden handschoenen en gooi deze na afloop bij het restafval.

 

Inzamelingen vanaf 11 april

-Echt (Nieuwe Markt): De Fanfare St. Joseph uit Pey staat a.s. zaterdag met 3 kraakperswagens van 8.30 uur – 12.30 uur  op de Nieuwe Markt in Echt. Daarna starten zij weer met hun reguliere inzameling op de 1e zaterdag van de maand.

– Pey (Houtstraat/Dorpstraat): De Aester Sjaelen Uul start vanaf  11 april  van 9.00 uur – 13.00  met hun reguliere inzameling op de 2e zaterdag van de maand.

 

Inzameling vanaf 14 april

-Susteren (Pissummerweg): De vaste locatie aan de Pissumerweg is vanaf 14 april weer regulier geopend door Schutterij St. Petrus en Paulus.

 

Inzameling vanaf 18 april

-Berkelaar (Heiweg): Vanaf 18 april start buurtvereniging Berclara haar reguliere inzameling op de 3e zaterdag van de maand van 9.00 – 17.00 uur.

 

Inzameling vanaf 20 april

-Roosteren (op de Markt): Fanfare Maasoever start op 20 april met inzamelen op de 3e maandag van de maand met kraakperswagens van 18.00 uur tot 20.00 uur. Voorlopig gaan zij nog niet huis-aan-huis inzamelen.

-St. Joost (huis-aan-huis) : Fanfare St. Judocus start op 20 april met huis-aan-huis inzamelen van papier vanaf 17.30 uur. Daarna volgt de reguliere inzameling op de laatste maandag van de maand.

 

Inzameling vanaf 25 april

-Echt Noord (Magnolia straat)  & Echt-Zuid (Bakkerstraat): Buurtverenigingen  Hubertusput en Veul Gelök starten op 25 april met hun reguliere inzameling op de laatste zaterdag van de maand van 9.00 – 12.00 uur.

 

Inzameling vanaf 29 april

-Nieuwstadt (huis-aan-huis): Harmonie Les Amis Reunis start met huis-aan-huis inzamelen op 29 april vanaf 18.00 uur. Daarna volgt de reguliere inzameling zoals gebruikelijk op de laatste maandag van de maand.

 

Inzamelingen vanaf mei

-Echt (Gebroekerstraat): Buurtvereniging Gebrook start op 2 mei met haar reguliere inzameling op de 1e zaterdag van de maand van 9.00 uur – 12.00 uur.

-Dieteren (huis-aan-huis): Fanfare Eendracht start op 11 mei met haar reguliere inzameling op de 2e maandag van de maand vanaf 18.00 uur.

 

Wanneer starten de andere verenigingen?

In mei wordt opnieuw overlegd welke andere verenigingen ook weer verder willen gaan met het inzamelen van oud papier of liever nog even wachten. Dit blijft een keuze van de verenigingen zelf. Woont u in een kern waar de oud papier inzameling nog niet is opgestart? Bewaar het oud papier dan thuis of breng het naar een andere inzamellocatie die wel geopend is.