GFT-afval scheiden in een appartementencomplex

De gemeente telt ongeveer 350 hoogbouwaansluitingen. Uit onderzoek in de afgelopen jaren blijkt dat het restafval voor 50% uit groente-, fruit- en tuinafval bestaat. Dit geldt ook voor het restafval van een appartementencomplex. Daarom is GFT-afval scheiden nu ook voor inwoners in een appartementencomplex mogelijk. Via Icomes kunnen deze inwoners een GFT-emmer van 25 liter bestellen. Iets voor u? Neem dan contact op met Icomes via info@icomes.nl of bel 0800-0201043.

Appartementen met ondergrondse containers (en afvalpas)

De bewoners van de appartementencomplexen aan de Bovenste Straat, Edith Steinstraat, Harlindestraat, Hofakker, Kerkveldsweg, Prinses Irenestraat, Thaalpad, Thaalweg Oost, Wijnstraat en Zuiderpoort  hebben met een afvalpas toegang tot de ondergrondse restafval containers. Zij kunnen een 25 liter GFT-emmer aanvragen en deze naast de betreffende ondergrondse containers aanbieden op de dagen dat het GFT in hun straat wordt opgehaald. Kijk voor de inzameldata in uw buurt op de afvalwijzer 2020 en de nieuwe afvalapp.

Appartementen met 40 liter restafval zonder GFT voorziening

Woont u in een appartementencomplex en heeft u een 40 liter restafval emmer en géén gft container, dan kunt u een 25 liter GFT-emmer bij Icomes aanvragen. U kunt de GFT-emmer op dezelfde plaats aanbieden waar u ook de restafval-emmer aanbiedt. De inzameldata van GFT staan op de afvalwijzer 2020 en de nieuwe afvalapp.

Appartementen met GFT inzameling

Als u al in het bezit bent van een GFT- container of gebruik maakt van een gezamenlijke GFT container voor het complex, dan verandert er voor u niets in 2020.

Vaker GFT ophalen
Icomes zamelt in 2020 het GFT vaker in.

·         In de wintermaanden van oktober tot en met maart wordt het GFT-afval eens per twee weken opgehaald.

·         Van april tot en met september wordt het GFT-afval iedere week opgehaald.

 

Gratis ventimax

Een handige tip is om GFT-afval te scheiden met de Ventimax (zie foto) die u gratis (op = op)  kunt aanvragen via Icomes. Let wel op dat alléén biologisch afbreekbare GFT zakjes in het GFT mogen en geen plastic zakjes. Deze biologisch afbreekbare zakjes zijn in elke supermarkt of huishoudwinkel verkrijgbaar. In tegenstelling tot het restafval maakt het voor het GFT-afval niet uit hoe vaak u de groene container aan de straat zet. Het ophalen van dit afval is in het vaste tarief inbegrepen.